Här går vi igenom Lassies utbud när det gäller hundförsäkringar.

billig-hundförsäkring.se (Uppdaterad Juni 2024) Varför är Lassie vår etta?
Det som främst sticker ut är att de erbjuder ett av Sveriges högsta belopp på veterinärvårdsförsäkringen (160 000 kr) plus att de har en karenstid och en självriskperioden som är bland de främsta i landet. Du finner allt om din försäkring i din mobil. Gå lärorika,roliga kurser i appen och få rabatt på din hundförsäkring, upp till 500 kr varje år.

Försäkringen erbjuds i tre olika nivåer (Mini, Mellan och Stor) och som tillägg kan en livförsäkring tecknas.
Det som är unikt med Lassie är att de vill hjälpa djurägare ta hand om sina djur på bästa sätt. Oavsett vilken försäkringsnivå du väljer kan en rabatt ges via ett unikt poängsystem som ger hundägaren kunskap om förebyggande åtgärder som minskar risken för att din hund drabbas av en olycka.

Detta unika upplägg ger dig både rabatt och en reducerad olycksrisk. Genom att engagera sig i deras app och gå kurser för förebyggande vård så kan du sänka din premie varje år.

Försäkringsval
Tillägg
Karenstid
Självrisk
Pris
Rabatter
Support

Kort sammanfattning

Lassie är en stark utmanare till dom etablerade aktörerna inom djurförsäkringar. Det är en försäkringsförmedlare som vill underlätta för hundägare att på bästa möjliga sätt ta hand om sin hund.
De erbjuder smarta och prisvärda försäkringar som ger dig en billigare premie när förebyggande åtgärder genomförs. Det ger en vinst för både dig och din hund. Att förbättra och underhålla din hunds hälsa och därmed förebygga ett besök hos veterinär är hela grundtanken bakom Lassie. Högst rankade djurförsäkringen 3 år i rad i konsumenternas oberoende jämförelse.4.8

Fördelar

Det finns många anledningar till att välja uppstickaren Lassie . Främst för att de erbjuder marknadens högsta veterinärvårdsbelopp. Precis som ManyPets erbjuder Lassie också en självriskperiod på hela 365 dagar. Det kanske inte är det billigaste valet, men utmärkt service snabb support och goda kundrelationer är mycket mer värt än att bara vara billigast. Du kan även få skräddarsydd träning som lämpar sig bäst för just din hundras.

Dom har mycket goda kundomdömen, besök gärna hemsidan och läs mer. Enligt hundägarna sätter dom alltid djuren i fokus och de erbjuder dessutom ett ”fantastisk kundbemötande”. Deras hundförsäkring Stor har också blivit topprankad hos Konsumenternas.se med totalbetyget 4,3 av 5. Kombinerar du dessa fördelar med deras gratis app så har du en mycket bra hundförsäkring som gör dig till en bättre hundägare om du genomför deras olika gratis utbildningar i appen. Deras mellan val står sig verkligen bra jämfört med andra bolag.

Försäkringsval

Lassie har tre nivåer som man kan välja på: Mini, Mellan och Stor. Vad som skiljer mellan de olika nivåerna är vad som täcks i olika fall och hur hög ersättning du kan få . Oavsett vilken försäkring du tecknar så finns det ett antal grundläggande skydd som alltid ingår. Läs i tabellen här nedanför så får du en bra bild över skillnaden mellan dom olika nivåerna.

Vad ingår i de olika nivåerna ?

Försäkringsnivå

Lassie Mini

Lassie Mini- är en grundläggande försäkring som är den minst omfattande av de tre alternativ som Lassie Hundförsäkring har att erbjuda.

Mini veterinärvårdsförsäkring erbjuder ett grundläggande skydd för din hund och omfattar kostnader som kan uppstå för behandling av din hund till följd av skada eller sjukdom. Försäkringen erbjuder utöver veterinärvård ersättning för dolda fel, tandvård vid olycka och valfri självrisk.

Mini är den billigaste försäkringen som bolaget erbjuder. Ersättningsbeloppet är det lägsta av de tre olika alternativen och kan kompletteras med en livförsäkring. I försäkringen ingår obegränsad tillgång till den digitala online tjänsten FirstVet. Detta val passar dig som enbart vill ha ett bas skydd, men vi rekommenderar att ni väljer mellan. Det ger ett bra skydd till en rimlig kostnad.

Lassie Mellan

Lassie Mellan- är en betydligt mer omfattande försäkring. Här får ni ett veterinärvårdsbelopp på 60 000 kronor per år. Mellan försäkringen täcker det mest grundläggande samt även vissa avancerade undersökningar som tex MR och CT undersökningar. I försäkringen ingår också kostnader för viss medicin samt rehab kostnader. Mellan är det populäraste valet som hundägare väljer att teckna, det beror främst för att det ingår mycket samt att kostnaden i regel inte brukar vara så höga. Ett bra försäkringsval till en vettig kostnad.

Lassie Hundförsäkring Stor

Lassie Stor – ett av marknadens främsta försäkringsalternativ sett till omfattning och täckning Med stor kan du få ersättning upp till 160 000 kronor per år. Självriskperioden är även den en av marknadens bästa på 365 dagar.
Denna försäkring inkluderar samma delar som på Mellannivån, men ersättningen som betalas ut är väsentligt högre. Du får till exempel ett veterinärvårdsbelopp på 160 000 kr/år, ersättning för medicin upp till 160 000 kr och även kejsarsnitt och MR/CT-ersättning på generösa 160 000 kr.

Jämförelselista

Här kan du enkelt jämföra de olika försäkringsnivåerna. För att vara säker på att du förstår alla detaljerna så rekommenderar vi att du läser i produktbladen för respektive försäkringstyp. Det kan alltid finnas saker som man inte helt får vetskap om genom att titta i en tabell eller så har kanske något har blivit uppdaterat. du finner en länk till fakta bladen under denna lista. (Vi reserverar oss för eventuella fel i listan ).


LassieMiniMellanStor
Veterinärvård
30 000 kr/år60 000 kr/år160 000 kr/år
Självriskperiod365 dagar365 dagar365 dagar
SjälvriskValfriValfriValfri
Fria Videosamtal FirstvetIngårIngårIngår
RehabiliteringXUpp till 6000 krUpp till 14000 kr
Ersättning för medicinX6000kr160 000kr
TänderJaJaJa
Ordinerat foderX3000 kr6000 kr
MR och CT-röntgenX60 000kr/år160 000kr/år
LivförsäkringValbart tilläggValbart tilläggValbart tillägg
Dolda fel
Upp till 30 000krUpp till 60 000krUpp till 160 000kr
Du kan kika på fakta bladen hos Lassie här >>

Var gäller försäkringen?

Deras försäkringar gäller inom Norden. Den gäller även för en tillfällig vistelse under högst ett år i land i Europa, dit djuret enligt Jordbruksverkets bestämmelser får föras fram och åter utan att vistas i karantän. Vid en längre vistelse utomlands (mer än 3 månader) måste du informera Lassie i förväg för godkännande.

Tillägg för Lassie Hundförsäkring

Det går endast att teckna livförsäkringen som tillägg. Istället för olika tillägg så har Lassie tre försäkringspaket med olika omfattande försäkringsskydd. Om du väljer att teckna en livförsäkring kommer den att upphöra från och med det försäkringsår hunden fyller åtta, tio eller tolv år, beroende på vilken hundras ni äger.

Valbar självrisk

Dom erbjuder tre alternativ för fast självrisk: 0 kr, 1 500 kr och 3 500 kr och två alternativ för rörlig självrisk: 15% och 25%.

När du begär ett prisförslag via hemsidan väljs även självrisknivå. En högre självrisknivå skapar en lägre premie men innebär istället högre kostnad om veterinärvård behövs.

När hunden är ung är det vanligt med ett par besök hos veterinären,så det kan vara smart att välja en låg självrisk först och sedan öka den när hunden blir ett par år.

Självriskperiod

Dom är ett av ett fåtal bolag som har 365 dagar självriskperiod. Detta innebär att du endast behöver betala ett självriskbelopp per år.

Under hundens första levnadsår är det vanligt med ett par besök hos veterinären och då kan det vara bra att slippa betala självrisk beloppet mer än en gång.

Karenstid

Om du byter direkt från en annan svensk djurförsäkring till dom gäller försäkringen direkt utan karenstid, det förutsätter att omfattningen på försäkringen är densamma. Om du byter till ett högre skydd hos dom blir det karenstid, men på höjningen.
För valp som försäkras innan den är 120 dagar gäller försäkringen direkt (utan karenstid på 14 dagar) om det finns ett veterinärintyg utan anmärkning. Detta Intyg får högst vara sju dagar gammalt. 

Direktreglering

Din veterinär har även möjlighet att direkt lämna en skadeanmälan till lassie, något som kallas direktreglering.

Det enda du behöver betala på plats hos veterinären är självrisken och eventuella kostnader som inte täcks av din valda försäkring. Dom sköter det andra åt dig så att du kan ägna all din fokus på din sjuka eller skadade hund.

Pris

Priset hos Lassie djurförsäkring beror på vilken omfattning och ersättningsnivå som just du önskar. Priset påverkas även av vilken ras du har, var du bor och hur gammal din fyrfota vän är. Den unika möjligheten att samla poäng och utbilda sig via appen gör även att du kan komma ner ytterligare i pris .

Se ditt pris här: www.lassie.co det tar ca i minut. Dom har även en smidig flytthjälp.

Upp till 25% rabatt hos lassie

Lassie rabatter på hundförsäkringar. Tack vare att du kan samla poäng kan du sänka priset på din försäkring med upp till 25 %. Rabatterna uppdateras med jämna mellanrum, för fullständiga villkor och rabatter besök bolagets start sida. Dom erbjuder inga valp rabatter eller andra lockpriser. Detta gör det lätt att se vilket pris man får betala per månad. Dom erbjuder även 40% valprabatt dom första 4 månaderna.

Omdöme Lassie

Betyg Lassie 4,8/5

En digital utmanare med bra villkor

Lassie är relativt ny på den svenska försäkringsmarknaden och det är tydligt att man har skapat väl genomtänkta försäkringarna som verkligen utmanar gamla försäkringsalternativ.

Dom har inga rasspecifika begränsningar och ger marknadens högsta ersättningsnivå i deras försäkring Stor. Priserna är ganska låga i förhållande till vad som ingår. Vi uppskattar den möjligheten att du kan få rabatt genom att arbeta förebyggande med hundens välmående via deras app, en smart funktion som gör att försäkringsbolaget sticker ut i mängden.

Lassie har kundservice i toppklass

De har också en excellent kundservice för frågor och direktreglering som är öppet mellan 07–22 mån-sön förutom helgdagar vilket verkligen är utmärkt jämfört med många andra etablerade aktörer som kan vara svåra att nå vissa tider.

Hoppas att dom kan bibehålla denna utmärkta service när dom växer, för snart kommer många hundägare få upp ögonen för denna prisvärda digitala utmanare med hunden i fokus.

Bra att veta:
Lassie AB är en försäkringsförmedlare och står under Finansinspektionens tillsyn som distributör av försäkringar i enlighet med lag (2018:1219) om försäkringsdistribution. Försäkringsgivare för Lassie AB:s försäkringar är ETU Forsikring A/S som i sin tur är återförsäkrat av ett av världens största försäkringsbolag globalt med Standard & Poor’s AA- rating

Lassie kontakt & kundtjänst

Chatt App och Mail: hej@lassie.co

För generella frågor angående Lassie eller din försäkring kan du kontakta kundtjänst via chatten på deras hemsida, via deras app eller genom att skicka ett mejl till hej@lassie.co. Om du har frågor gällande ett skadeärende når du Lassie både via telefon: 010-183 98 18 och mejl: skador@lassie.co


Vår Etta 2024

Deras försäkring stor har en generös ersättning för veterinärvård upp till 160 000 kr. Deras unika rabatt system,förebyggande arbete och deras generösa öppet tider till snabb support gör att vi rankar bolaget etta!
Dom belönar kunskap med ett lägre pris.
Högt kundbetyg 4,7 av 5 i Trustpilot.

Smidig flytthjälpTack för att du har läst denna genomgång. Hoppas att du efter detta omdöme har fått en bättre förståelse kring lassie hundförsäkringar villkor och olika alternativ. Tänk på att du kan påverka ditt pris med upp till 500 kr per försäkring och år om du är aktiv och jobbar förebyggande i deras smarta app. När du nu ska teckna din försäkring, tänk på att läsa igenom försäkringsvillkoren noga. Skulle du ångra dig efter att du har tecknat försäkring så har du enligt distans köpslagen 14 dagars ångerrätt.